петак, 16. септембар 2011.

Uteha u Antićevim muževnim rukama

Devojke, niko ne zna kako je dvadesetdevetogodišnji Pero Antić, visok 2.10, prošao radare košarkaških agenata neprimećen, ali ako volite zatvorski tip muškarca neće proći i vaš radar.
Istina je da se čovek uplaši kada ga vidi u mraku, ali nema ničeg slađeg nego kada se okeše ko majmunče o španski obruč, pa još dvema ručicama zvekne o tablu.
Makedonci nisu imali šanse protiv braće Gasol i raspoloženog Navara. Šteta što i on ne spava sa otvorenim prozorom pa se ne ukoči k'o Tepić, ali šta je tu je.
Međutim, pored basketaške otkačene igre Makedonaca, Mekejleba čiji lukovi prebacuju po dvojicu igrača u isto vreme, Ilijevskeve meke ruke i slatkog lica, oni su za razliku od naših momaka igrali nekako - svim srcem.
Mekejleb je skakao za svaku loptu kao da ga je dojilo neko makedonsko devojče a ne da mu je mama bila basketašica koja je umrla kada mu je tata otišao u rat u Kongu, kako saznajemo od našeg komentatora čiji je optimizam na utakmici Srbija-Grčka bio toliki da ga predlažem za neku psihološku studiju. Ili mu je sat bio pokvaren ili je njegova percepcija vremena iskrivljena budući da je svakog časa očekivao da Neo malo skokne i zameni umornog M.T.-a na mestu pleja.
Sve u svemu, nadamo se da naši neće završiti baš na nesrećnom broju osam, i željno iščekujemo utakmicu u kojoj će se Makedonci boriti za bronzu.

3 коментара:

  1. pero antic je igrao za zvezdu pre par sezona. tada smo ga zvali 'jedini makedonski reprezentativac'. a iz konga je shpacrnac, ne crnevski. i sharenac je car!pero antic je igrao za zvezdu pre par sezona. tada smo ga zvali 'jedini makedonski reprezentativac'. a iz konga je shpacrnac, ne crnevski. i sharenac je car!

    ОдговориИзбриши
  2. hvala na ispravci, imaću to u vidu kada budem gledala finale, realno tekma nije tekma ako gledalac ne zna da je neki od igrača najmlađe treće dete od trinaestoro što ih majka košarkašica izrodila. (ovo iskreno tvrdim, bez ironije.)

    ОдговориИзбриши