четвртак, 01. септембар 2011.

Srbija:Letonija:Spejs džem

Još jedna utakmica u kojoj su naši momci elegantno otplesali svoj svemriski džem. Svako ko nakon ovog prvenstva ne skine taj crtani sa letećom legendom u glavnoj ulozi nije svim srcem u ovom prvenstvu. Naomi Klajn će da vam priča da je taj crtani jedna velika marketinška kampanja ali vi se ipak setite koliko vam je Duško Dugouško bio drag kada ste ga gledali u tom crtaću. Skoro pa kao danas Duško Savanović koji je pokazao šta zna.
Utakmica je počela nerealno dobro. Kole, koji je skoro naučio da zakucava, je shvatio da samo treba da se popne na prste i vine svoju ručicu prema košu i onome što ga gleda odozgo.
Letonci, to zlatno klasje i rudnik dobrih macana pravilnih crta lica su u jednom trenutku uspeli da se povrate (promašaj Krstića i nerezonska trojka Teodosića).Iako je Blums bio pritisnut lepi Ronald Freimanis (19 skokova i čak 8 uhvaćenih lopti) je nivo Letonske igre držao na solidnom nivou. Treba pohvaliti i Mejersa, ne toliko zbog igre koliko zbog tih lepih okica koje smo sa tugom ispratili na klupu kada je pre Stefana Markovića otišao na klupu zbog 5 ličnih grešaka. Međutim, naši se nisu dali, ni što se tiče razlike u poenima ni što se tiče macana. Rašić i Paunić, bili su melem za bolne oči. Rašić je lagodno pogađao trojke dok je Paunić završio utakmicu onim prelepim alley-oop-om na Teodosićevu asistenciju.

Lepa košarka sa svakog aspekta, još jednom bravo za mlado, sportsko zlatno klasje letonske reprezentacije.


Нема коментара:

Постави коментар